نهي شده است. و از تقلب و نادرستي به همه انواعش نهي شده است و درست نيست که شخص مسلمان از مال برادر مسلمان خود چيزي بردارد و بدان شادمان نشود و برداشتن آن با شرم و از روي دشواري حرام مي‌باشد. و از قبول کردن هديه از ديگران بخاطر وساطت نهي شده است.منهياتي که در مورد نکاح آمده است
از ترک هواي نفساني و دوري از نکاح و اخته کردن نهي شده است و از ازدواج با دو خواهر به طور همزمان يا ازدواج با يک زن و عمه‌اش يا با زن و خاله‌اش نهي شده و فرقي نمي‌کند که زن مُسنّتر از عمه‌اش يا خاله‌اش و يا کوچکتر از عمه‌اش يا خاله‌اش باشد بخاطر ترس از قطعيّت [نص وارده در مورد آن] و نهي شده از اينکه کسي با زنِ پدرش يا با يکي از زنان محارمش ازدواج کند و از ازدواج با زن مشرک و از به ازدواج در آوردن مشرک نهي شده است و از نکاح شغار نهي شده يعني اينکه کسي به ديگري بگويد که من دخترم يا خواهرم را به عقد تو در مي‌آورم به شرط اينکه تو نيز دخترت يا خواهرت را به عقد من در بياوري و اين در مقابل ديگري باشد که ظلم و حرام مي‌باشد. و از نکاح متعه نيز نهي شده يعني نکاح تا زمان مشخص که طرفين با هم توافق مي‌کنند و وقتي که مدت تمام شد عقدنيز پايان مي‌يابد. و نکاحي که بدون يک ولي و دو شاهد باشد درست نيست و زن نمي‌تواند زن ديگري را به عقد ديگري دربياورد (نمي‌تواند ولي ازدواج باشد) و نيز نمي‌تواند خودش را به عقد کسي در بياورد و از به عقد درآوردن زن بيوه بدون اجازه خودش نهي شده است و از خواستگاري کردن برخواستگاري ديگران تا زماني که جواب ردّ يا قبول به وي نداده باشند نهي شده است. و از خواستگاري کردن به صورت تصريحي از زني که در زمان عدّه شوهر مرده‌اش مي‌باشد نهي شده بلکه در اين زمان خواستگاري بايد به صورت کنايي باشد و مطلقاً جايز نيست خواستگاري کردن بر زني که طلاق رجعي داده شده است و بيرون کردن زني که در طلاق رجعي است از خانه شوهر درست نيست و زني که در عده طلاق رجعي مي‌باشد درست نيست که از خانه شوهرش بيرون برود و او را تنها بگذارد و از خويشتنداري زن مطلقه يا مراجعه دوباره وي به شوهرش در حالي که شوهر هيچ تمايلي به وي ندارد نهي شده است چونکه باعث به درازا کشاندن زمان براي زن مي‌شود بنابراين وي متضرر مي‌شود و کتمان جنين در رحم زن مطلقه درست نيست و از بازي و شوخي کردن با کلمة طلاق نهي شده است و درست نيست که زني طلاق خواهرش را چه زوجه باشد چه مخطوبه باشد از شوهرش بخواهد مثل اينکه زني به مردي بگويد که تو زنت را طلاق بده و بعد با من ازدواج بکن. و از صحبت کردن زن يا مرد با ديگران در مورد روابط زناشويي خودشان نهي شده است. و تباه سازي زن توسط همسرش و بالعکس درست نيست. و  پيامبر اکرم صلي الله عليه وسلم  از بخشيدن مال شوهر توسط زن جز با اجازه خودش نهي کرده است و از برقرار کردن روابط زناشويي با زن در زماني که در حال حيض مي‌باشد نهي شده بلکه بايد صبر کند تا از اين حالت پاک بشود واز پشت (در غير راه طبيعي و مشروع خود) ارتباط برقرارکردن با زن نهي شده است. و از ترک کردن بستر زوج نهي شده در صورتي که بدون هيچ عذر شرعي بستر شوهرش را ترک کرد ملائکه وي را لعنت مي‌کنند. و از اذيت و آزار زن نافرمان موقعي که دوباره به فرمان شوهرش درآمد، نهي شده است. و زن حق ندارد کسي را بدون اجازه شوهرش وارد خانه خود کند و اجازه شوهر وقتي که مخالف شرع نباشد به طور عام کافي است و از عدم اجابت دعوت عروسي (وليمه) بدون عذر شرعي نهي شده است و از تبريک و شادباشي که به نوعروسان مي‌گويند مثل «با سازش و فرزندان بسيار»، نهي شده است چونکه اين نوع تبريکها تبريکهاي جاهلي است و اهل جاهليت از فرزندان دختر خوششان نمي‌آمد.
و مرد نمي‌تواند با زني که از ديگري حامله است آميزش برقرار کند و مرد از زن آزاده‌اش نمي‌تواند کناره‌گيري کند، جز به اذن وي و نهي شده از اينکه وقتي مردي از سفر مي‌آيد شبانه وارد خانه شده و آنها را غافلگير کند ولي وقتي هنگام رسيدن خود را مشخص کرده باشد مشکلي نيست و نهي شده از اينکه زوج از مهريه زنش بردارد و بدان شادکام نگردد و از آسيب رساندن به زن براي آزاد شدن شوهر از دست مهريه نهي شده است. و از طلاق ظهار[ طلاقي در عصر جاهلي که شخص به زنش مي‌گفت تو براي من چون پشت مادرم شدي] و ارتباط زناشويي با زني که طلاق ظهار داده شده جز بعد از پرداخت کفّاره آن نهي شده است و از گرايش بيشتر به سمت يکي از زنان نهي شده يعني گرايشي غير از ميل قلبي چون ميل قلبي در دست شخص نيست و دوري از عدالت در بين زنان مشخص، درست نيست و همچنين نکاح تحليل درست نمي‌باشد يعني کسي زني را که سه بار طلاق داده شده عقد کند تا براي شوهر اولش دوباره حلال شود. 
منهياتي که در امور مربوط به زنان آمده
نهي شده از اينکه زن، زينتش را جز براي محارم آشکار کند و نهي شده از اينکه زن زيبايي خود را به ديگران بنماياند و از سرخود و بي‌دليل تهمت و افترائي را به ديگري نسبت دهند درست نيست. 
از آسيب رساندن پدر و مادر به فرزند نهي شده است و از جدا کردن مادر و فرزند از هم و زياده‌روي در ختنه کردن زنان نهي شده است و از مسافرت زنان بدون همراهي يکي از محارم نهي شده و از دست دادن با زنان بيگانه نيز نهي شده است و از عطر زدن زنان هنگام عبور و مرور از پيش مردان نهي شده است و اغوا کردن مرد توسط زنان بيگانه درست نمي‌باشد و از ديوثي و نگاه کردنهاي پي در پي به زنان بيگانه و چشم برنداشتن از آنها نهي شده است.
منهياتي که در مورد حيوانات قرباني و خوردنيهاي ديگر آمده
از خوردن گوشت حيوانات مردار نهي شده حال فرقي نمي‌کند با غرق شدن مرده باشد يا با خفه کردن و يا با صاعقه زدن و يا پرت کردن از جايي بلند و يا با شاخ زدن توسط حيوان ديگري و يا دريده شدن توسط حيوان درنده‌اي مرده باشد بجز موقعي که قبل از مردن قرباني شده باشند و از خوردن خون و گوشت خوک و آنچه که به نام غيرخدا و آنچه که براي بتها قرباني مي‌شود نهي شده است و از خوردن آنچه که بدون بردن نام خداوند به صورت عمدي، قرباني شده نهي شده است و از خوردن گوشت و شير جلاله نهي شده يعني حيواني که از کثافات و نجاسات تغذيه مي‌کند و از خوردن تمام حيواناتي که دندان نيش دارند بجز کفتار و تمام پرندگاني که چنگال دارند و همچنين از خوردن گوشت خر اهلي نهي شده است. و از کشتن قورباغه جهت درمان نهي شده است چونکه ناپاک است و خوردن گوشت آن نزد اکثر علما درست نيست. و از صبر کردن بر حيوانات نهي شده يعني حيواني را محکم نگه دارد و با چيزي آنرا بزند تا اينکه بميرد و يا حيوان را بدون علف نگه دارد تا بميرد و حيواناتي که با تير کشته مي‌شوند يعني همان حيواناتي که بر زمين خشک مي‌شوند و پيامبر از خوردن آنها نهي کرده است چونکه به روش شرعي ذبح نشده‌اند. و از خوردن گوشت شکاري که توسط سگ صيد شده باشد نهي شده است بجز سگهاي آموخته شده براي اين کار، ولي هر گاه سگ ‌هاي ديگري با سگ‌هاي آموخته شده جهت شکار قاطي شدن