 کاملاً در مشکل انداخته است. همان طور که شما می دانید هزینه ی بالای مکالمات تلفنی به آمریکا چقدر زیاد است و او در حالی که هیچ هزينه اي براي ما نمی فرستد و با همین حال از من می خواهد برای هر کاری باید تلفنی از او اجازه بگیرم.

آیا من جهت کار کردن و ملاقات با خانواده و نزدیکان و سایر امور از او تلفنی اجازه بگیرم یا خیر؟

ج: برای او جایز نیست که بدون نفقه و ادای حقّ همسرش او را در خانه اش نگه دارد. لذا باید از طریق قانونی و دادگاه وضعيت خویش و شوهرت را ثابت کنی و طلب فسخ نکاح بکنی. می توانی بعد از جدایی با شخصی که بتواند خرج زندگی تو را تأمین بکند، ازدواج نمایی. زیرا که ادامه ي زندگی با مردی که در آمریکا اقامت دارد، ضرر بزرگی برایت دارد. چون که الله تعالی می فرماید « وَلا تُمْسِكُوهُنَّ ضِرَارًا » [بقره:231] « و ایشان را برای ضرر رسانیدن نگاه مدارید» 

 پس برای او لازم است که یا همسرش را به خوبی نگهدارد و یا به خوبی از او جدا بشود. حالا او هیچ اختیاری نسبت به همسرش ندارد و هیچ حقی در منع کردن همسرش از خارج شدن برای رفع نیازمندیها و سفر همراه با محرمش را ندارد. در نتيجه آن زن می تواند بدون اجازه ی شوهر و خبر کردنش از منزل خارج شود.

شیخ ابن جبرین – از قول و امضای ایشان[92] معالجه ی همسرِ مریض 

س: آیا بر شوهر واجب است وقتی که همسرش مریض شد او را مداوا کند و خرج معالجه ی او را بدهد. همان طور که نفقه و پوشاک او واجب است؟ آیا در این مورد در شریعت محمدی صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ آیه یا حدیث صحیحی نقل شده است یا خیر؟

ج: در مورد وجوب معالجه همسر بر شوهر بین فقهاء اختلاف نظر است. بعضی از فقهاء می گویند: همان طوری که پوشاک و طعام زن بر شوهر واجب است، معالجه ی بیماری او نیز بر شوهر واجب است. بعضی دیگر از فقهاء بر این عقیده اند که معالجه ي زن بر شوهر واجب نیست و قول صحیح نیز همین است؛ زیرا اقدام شوهر به معالجه و مداوای همسرش از روی کرامت و بزرگواری و رفتار شایسته ای است که شوهر نسبت به همسرش روا می دارد. 

ابن قدامه در کتاب خود " المغنی"[1] می گوید:[ ولا يجب عليه – الزوج – شراء الأدوية و لا أجرة الطبيب؛ لأنه يراد لإصلاح الجسم فلا يلزمه، كما لا يلزم المستأجر بناء ما يقع من الدار و حفظ أصولها، و كذلك أجرة الحجام و الفاصد] خرید دارو و پرداخت هزینهدرمانِ همسر بر شوهر، واجب نیست. چرا كه منظور از پرداخت این هزینه ها، مداوای جسمی است كه از وظایف شوهر نمی باشد. همان گونه كه تعمیر خانه و ديوار آن، از وظایف مستأجر نيست. همچنين پرداخت هزینه و دستمزد حجّام بر شوهر لازم نیست.

وبالله التوفيق، و صلي الله علي نبينا محمد و آله وصحبه وسلم

 فتاوای انجمن دائم پژوهشهای علمی و افتا (19/56)
--------------------------------------------------------------------------------
[1]  «المغني» (8/159)  [93] برداشتن مال شوهر بخيل بدون اجازه ی او

س: شوهرم به من و فرزندانم به اندازه ی کافی نفقه نمی دهد. گاهی اوقات بدوناجازه ی او از اموالش بر می دارم. آیا بر ما گناهی است یا خیر؟

ج: برای زن جایز است که از اموال شوهر بدون اجازه ی او به اندازه مایحتاج زندگی برای خود و فرزندان کوچکش به خوبی، و بدون اسراف و زیاده روی بردارد. زمانی که شوهر به اندازه ی کافی به آنها نمی دهد. همان گونه که در صحیحین از عائشه"رضی الله عنها" روایت شده که هند بنت عتبه"رضی الله عنها" گفت: یا رسول الله صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ همانا ابوسفیان رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ به اندازه ای که من و فرزندانم را کفایت کند نفقه نمی دهد.

 پیامبر اکرم صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ فرمود: :« خُذِي مِنْ مَالِهِ بِالْمَعْرُوفِ مَا يَكْفِيكِ وَيَكْفِي بَنِيكِ »[1] « از مالش به خوبی بگیر آنچه را که برای تو و فرزندانت کفایت کند».

شیخ ابن باز – فتاوی المرأة. ص 131
--------------------------------------------------------------------------------
[1]  بخاری (2211)، و مسلم (1714).<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<html><body><a class="text" href="w:text:1359.txt">تحریک زن علیه شوهر</a><a class="text" href="w:text:1360.txt">فریب دهنده ملعون است اگرچه از نزدیکان باشد</a><a class="text" href="w:text:1361.txt">بهتر است خانم کارهای منزل را خودش انجام دهد</a><a class="text" href="w:text:1362.txt">آداب شب زفاف</a><a class="text" href="w:text:1363.txt">هدیه دادن در سالگرد ازدواج</a><a class="text" href="w:text:1364.txt">آداب آمیزش و همخوابی زن و شوهر</a><a class="text" href="w:text:1365.txt">حکم لخت شدن زن و شوهر</a><a class="text" href="w:text:1366.txt">زن می تواند دعای همخوابی را بخواند</a><a class="text" href="w:text:1367.txt">حکم وضو گرفتن قبل از تکرار نزدیکی جنسی، مخصوص مردان است</a><a class="text" href="w:text:1368.txt">مرد از کدام قسمتهای بدن زنش می تواند کام بگیرد</a></body></html>[94] تحریک زن علیه شوهر

س: حکم شخصی که بدی می کند و بین زن و شوهر اختلاف می اندازد و آن شخص هم از نزدیکان زن می باشد چیست؟

ج: فریب دادن و تحریک نمودن زن علیه شوهر، حرام است، برابر است که تحریک کننده از نزدیکان باشد یا خیر. امام نسائی و ابوداود و ابن حبان از ابوهریره رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ روایت کرده اند که پیامبر اکرم صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ فرمود«لَيْسَ مِنَّا مَنْ خَبَّبَ امْرَأَةً عَلَى زَوْجِهَا أَوْ عَبْدًا عَلَى سَيِّدِهِ»[1] « کسی که زنی را علیه شوهرش یا غلامی را علیه آقایش تحریک کند از ما نیست» 

 وبالله التوفيق، و صلي الله علي نبينا محمد و آله وصحبه وسلم

 فتاوای انجمن دائم پژوهشهای علمی و افتا (18/56)
--------------------------------------------------------------------------------
[1] احمد (2/397) و ابوداود (5170،2175) و حاکم 2/196( 2795) حاكم آن را صحیح دانسته و ذهبی با او موافق است.[107] حکم گفتن:آخرت دور است!

س: حکم گفتن :آخرت دور است چیست؟ (منظور این است كه چون قیامت دور است پس نباید به فکر آن باشیم)

ج: گفتن چنین سخنی در واقع فردا فردا کردن است که شیطان انسان را به سوی آن سوق می‌دهد و می‌گوید: آخرت دور است، اما در حقیقت این سخن دروغ است؛ چون آخرت از زمان مرگ انسان آغاز می‌شود. به این ترتیب هر انسانی که می‌میرد قیامت وی شروع می‌شود و انسان نمی‌داند که وقتی صبح می‌شود آیا تا شب زنده است یا خیر و چه بسا که شب زنده باشد و اما تا صبح مجال  زندگی  نداشته باشد و بمیرد چنین سخنی باطل است چراکه:

 اولاً: انسان را به تسويف و كار امروز را به فردا موكول نمودن وا مي‌دارد و توفيق توبه را از او سلب مي‌نمايد.

ثانياًً: چنین حرفی دروغ است؛ چون آخرت هر کس از زمان مرگش آغاز می‌شود و فرد با مرگش در جهان آخرت قرار می‌گیرد به همین علت است که علما گفته‌اند: هر کس بمیرد قیامتش آغاز می‌گردد.

 الشيخ محمد بن عثيمين- ألفاظ و مفاهيم في ميزان الشريعة، مسأله ي (29)[95] فریب دهنده ملعون است اگرچه از نزدیکان باشد

س: حکم مردی که همسرش را از رفتن به منزل خانواده اش منع می کند به دلیل این که خانواده ي همسرش، او را علیه شوهرش تحریک نموده و در زندگی آنها دخالت می کنند، چیست؟ کمترین اندازه و معيار صله ی رح