 شرک ورزند، هر چه از اعمال خیر انجام می‌دهند، باطل و نابود می‌گردد). «انعام /88»

آیه‌ی« إِنَّ الْحَسَنَاتِ يُذْهِبْنَ السَّيِّئَاتِ » (نیکی‌ها بدی‌ها [گناهان] را نابود می‌گرداند). «هود /114»

منظور از«سیّئات» گناهانِ غیر از کفر است. کفر و شرک را شامل نمی‌شود، که سحر اعم از متنفر کردن افراد از همديگر ویا ايجاد علاقه بين افراد، شرک است وشرک بخشیده نمی‌شود؛ زیرا الله تعالي می‌فرماید:‌» إِنَّ اللَّهَ لا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ » (همانا الله کسی را که به او شرک ورزد نمی‌بخشد). « نساء/48،116»

در سحر چیز پسندیده و جایزي وجود ندارد، بلکه تمام انواع آن کفر و شرک است، به دلیل آن که الله تعالی می فرماید:‌ «وَلَكِنَّ الشَّيَاطِينَ كَفَرُوا »(لیکن شیطان‌ها کافر شدند) «بقره/102»

برای هیچ مسلمانی روا نیست که کسی را به خاطر امنیت آینده‌ي خود و فرزندانش مورد اذیت و آزار قرار دهد و ما مرد وزن را نصیحت  می کنیم که به درگاه الهی توبه کنند و خالصانه به دین او عمل نمایند. و از حرام‌ها جنایت‌ها و تجاوز از دستورات شرع  اجتناب کنند، امید است که الله توبه‌ی‌ آنان را قبول کند. «والله اعلم»

  از گفتار و املای شيخ ابن جبرين - مورخه12/5/1427 هجري.[58] حكم سرمه كشيدن براي مردان

س: حكم سرمه كشيدن چيست؟

ج: سرمه كشيدن بر دو نوع است يكي سرمه اي است براي تقويت چشم و روشني و پاك شدن آن به چشم كشيده مي شود، بدون اينكه زيبايي داشته باشد، چنين سرمه اي اشكالي ندارد، بلكه شايسته است انجام مي شود، به دلیل این روایت که پيامبرصَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ چشمهايش را سرمه مي كشيد به خصوص اگر سرمه از اثمد[1] اصلي باشد. [2]

نوع دوّم: سرمه اي كه به قصد زيبايي و زينت به چشم كشيده مي شود، اين براي زنان خوب است چون زن بايد خود را براي شوهرش بيارايد.

 اما در مورد مردان جاي بحث است، و من در مورد آن توقف نموده و اظهار نظر نمي كنم، البتهمي توان بين جواني كه بيم آن مي رود که اگر سرمه بكشد فتنه اي پديد آيد و بين بزرگسالي كه از سرمه كشيدن او خطر فتنه نيست، فرق گذاشت و بزرگسال را منع نكرد.

 شيخ ابن عثيمين – مجموع فتاوي و رسائل(11/ 116) 
--------------------------------------------------------------------------------
[1] اثمد سنگي است كه از آن سرمه درست مي شود
[2] احمد(1/354) و ترمذي(1756، 2048) و قال: «حسن غریب» و ابن ماجه(3499) و الحاکم 4/408(8249).[59] حكم حبس پرندگان در قفسه ها براي زينت

س: آيا جايز است كه برخي از پرندگان در قفس براي زينت در خانه ها و باغچه ها نگهداري شوند؟

ج: اشكالي ندارد به شرط آن كه نگاه دارنده ی آن آب و خوراك پرنده را تهيه نمايد؛ چون پيامبرصَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ فرموده: «عُذِّبَتْ امْرَأَةٌ فِي هِرَّةٍ سَجَنَتْهَا حَتَّى مَاتَتْ؛ فَدَخَلَتْ فِيهَا النَّارَ؛ لَا هِيَ أَطْعَمَتْهَا وَلَا سَقَتْهَا إِذْ حَبَسَتْهَا؛ وَلَا هِيَ تَرَكَتْهَا تَأْكُلُ مِنْ خَشَاشِ الْأَرْضِ»[1] 

« زني به خاطر آن كه گربه اي را زنداني كرد تا آن كه مرد عذاب داده مي شد و به خاطر آن به دوزخ رفت، آن زن نه به آن گربه آب و غذا مي داد و نه آن را رها مي كرد كه برود و از حشرات زمين بخورد.»

 پس اين دلالت مي نمايد كه اگر نگاه دارنده ی گربه آب و خوراك آن را تهيه مي كرد به خاطر حبس و نگهداري آن عذاب داده نمي شد. و بالله التوفیق.

شيخ ابن باز – فتاوي اسلامية (4/449)
--------------------------------------------------------------------------------
[1] بخاري (3482) و مسلم (2242)[60] حكم زدن عكسها و روكش طلايي دادن به قسمتهایی از حمام

س1: در بازارها حمامهایي وجود دارند كه قسمتی از دیوار آن آب طلا داده شده اند، و اين آب طلا رنگي طلايي است كه بعضي از قسمتهاي حوض براي زيبايي با آن رنگ آميزي شده اند. آيا استفاده از اين حمامها جايز است؟ 

ج1: استفاده از آن اشكالي ندارد، چون اين رنگ از طلا نيست و فقط رنگ آن همچون رنگ طلا ست و براي آراستن حمام ها و حوض ها به كار رفته است، اما اگر به جاي آن چيزي ديگر باشد بهتر است به خصوص اگر قيمت حمام به خاطر اين رنگ ها گران باشد، اسراف و ضايع كردن پول است. 

 قول و املاي شيخ ابن جبرين (3/12/1423)هـ

س2: بعضي از وسایلی که در حمام بکار می رود مانند وان يا صندلي، عكس پرندگان يا ماهي و غيره دارند ... استفاده از اين ابزار ها چه حكمي دارد؟ 

ج2: اگر اين عكسها و نقاشي ها بر حوض باشند، در اين صورت مورد اهانت قرار گرفته اند. چون بر آن پا گذاشته مي شود و مورد احترام نيستند، و در جاهاي خوبي قرار ندارند، بنابراین وجود این عکسها اشكالي ندارد؛ اما اگر بدون اين نقاشيها و عكسها باشند بهتر است. 

كساني كه اين عكسها را نقاشي مي نمايند بايد سرها و امثال آن را نقاشي نكنند كه آنها به صورت درخت و غيره در بيايند و در حکم عکسهای ممنوعه قرار نگیرند.

از گفتار شيخ ابن جبرين – (3/12/1423)هـ<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<html><body><a class="folder" href="w:html:1534.xml">10 مسئله اول</a><a class="folder" href="w:html:1545.xml">10 مسئله دوم</a><a class="folder" href="w:html:1556.xml">10 مسئله سوم</a><a class="folder" href="w:html:1567.xml">مسايل آخر</a></body></html><?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<html><body><a class="text" href="w:text:1535.txt">حكم موسيقي</a><a class="text" href="w:text:1536.txt">حكم تجارت كاستهاي ترانه </a><a class="text" href="w:text:1537.txt">حكم برگزاری كنسرت و جشنواره هاي موسيقي </a><a class="text" href="w:text:1538.txt">حكم نمايش هاي مردمي</a><a class="text" href="w:text:1539.txt">حكم سرود هاي اسلامي</a><a class="text" href="w:text:1540.txt">حكم آلات موسيقي و سرگرمي</a><a class="text" href="w:text:1541.txt">حكم شعر در واقع به حكم مضمون آن بر می گردد </a><a class="text" href="w:text:1542.txt">حكم سيگار كشيدن و ترانه و دلايل آن</a><a class="text" href="w:text:1543.txt">حكم كشيدن سيگار</a><a class="text" href="w:text:1544.txt">کف زدن از نماد جاهليّت است</a></body></html>[61] حكم موسيقي

س: حكم ترانه چيست آيا حرام است يا نه؟ با توجه بهاين كه من فقط جهت آرامش خاطر موسیقی گوش مي كنم. حكم نواختن پيانو و موسيقي با خواندن ترانه هاي قديمي چيست؟ آيا طبل زدن در مراسم ازدواج حرام است، من شنيده ام كه حلال است؟

ج: گوش كشيدن به ترانه حرام و منكر است، و از اسبابی است که دل را بیمار می کند. موسیقی باعث سنگدلی و قساوت قلب می شود و دل را از ذكر خدا و از نماز باز مي دارد.

الله تعالی مي فرمايد: « وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْتَرِي لَهْوَ الْحَدِيثِ » [لقمان:6] 

« بعضي از مردم سخنان بيهوده را مي خرند.»

بیشتر علما «لهو الحدیث» را به ترانه تفسير كرده اند. 

اگر با ترانه آلتي از آلات لهو همچون رباب پيانو و عود و كمانچه و طبل همراه باشد حرمت آن بيشتر است. يكي از علما مي گويد: ترانه با آلت لهو به اجماع حرام است. پس بايد از آن پرهيز كرد. 

در حديث صحيح از پيامبرصَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ روايت شده است كه فرمود: « لَيَكُونَنَّ مِنْ أُمَّتِي أَقْوَامٌ يَسْتَحِلُّونَ الْحِرَ وَالْحَرِيرَ وَالْخَمْرَ وَالْمَعَازِفَ »[1] 

« از ميان امت من اقوامي خواهند بود كه زنا و پوشيدن ابريشم و نوشيدن شراب و نواختن موسيقي را 